blog

Geld als middel om invulling te geven aan je ontwikkeling als mens

Branche

Geld als middel om invulling te geven aan je ontwikkeling als mens

Wat is voor mij de waarde van advies? Het antwoord hierop heeft bij mij een ontwikkeling doorgemaakt wat maakt dat deze thans heel anders is dan het antwoord dat ik 15 jaar geleden zou hebben gegeven. Voor mij is het een proces waarin enerzijds tegenslagen en verlies en anderzijds de momenten van voorspoed en geluk hebben bijgedragen aan de mate waarin ik zaken waardeer.

Jarenlang bestond de waarde van advies er voor mij in mensen te helpen in het optimaliseren en waarborgen van hun bestaanszekerheid. Om dit te realiseren stelde ik een financieel plan samen met het optimaliseren van fiscaliteit, kosten en rendement als uitgangspunt. Daarnaast zorgde ik ervoor dat eventuele risico’s passend werden afgedekt.

“Voor mijn gevoel was mijn waarde gedaald tot die van een duur betaalde rekenmachine waarin geld als doel gold”
Nieuwe klanten bleven vanuit heel Nederland komen, bestaande klanten bleven, een prima omzet, kortom factoren die mij erkenning gaven van de door mij geleverde waarde. Toch gaf dit alles mij niet de voldoening die ik hoopte te vinden. Versterkt door het feit dat wij met Neutralis sinds 1999 op feebasis werken namen onze klanten uitsluitend contact met ons op wanneer er sprake was van een acute noodzaak of behoefte. Mijn planningen waren eigenlijk niet meer dan een middel om een directe actie te bepalen.  Voor mijn gevoel was mijn waarde gedaald tot die van een duur betaalde rekenmachine waarin geld als doel gold.

Dit maakte dat mijn kijk op mijn advieswaarde veranderde. Sinds 2009 maken we gebruik van een businessmodel waarin we mensen helpen geld als middel in te zetten. Een middel dat niet alleen de bestaanszekerheid waarborgt maar mensen ook de vrijheid biedt om invulling te geven aan hun sociale behoeften, om waardering, erkenning en zelfrespect te vinden en om zichzelf te kunnen ontwikkelen als mens. Telkens wanneer ik hieraan mijn bijdrage mag leveren voelt dit voor mij als de echte waarde van advies.

Reageer op dit artikel