blog

Samen krijg je meer voor elkaar

Branche

Samen krijg je meer voor elkaar

Als ik hoor dat de helft van de ondernemers niet meer doorgaat met ondernemen na een grote schade, ben ik blij dat er financieel adviseurs zijn. Dat zijn bij uitstek de mensen die ondernemers kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ik ben ervan overtuigd dat goede adviezen ertoe leiden dat steeds minder ondernemers zich gedwongen voelen te stoppen.

Adviseurs zijn degenen die de markt als geen ander kennen, die lokaal betrokken zijn en die met hun kennis en ervaring risico’s kunnen ‘wegnemen’ bij ondernemers. En dat is diezelfde ondernemers veel waard.
Risico-inventarisatie
Laatst kwam ik daarvan een prachtig voorbeeld tegen. Een ondernemer in wit- en bruingoed wilde zijn goederen verzekeren en schakelde een adviseur in om dit te regelen. Na een risico-inventarisatie bleek de ondernemer vooral bang te zijn voor diefstal en de mogelijke schade na een ramkraak. Ook de gevolgschade van vandalisme verontrustte hem, omdat zich boven zijn pand een aantal woningen bevindt.
De verzekering komt later wel’
Omdat verzekeraars bij het verzekeren van diefstalgevoelige goederen  beveiligingseisen stellen, ging de adviseur op zoek naar maatregelen om schade te kunnen voorkomen. De ondernemer was zich ervan bewust dat preventieve maatregelen van belang waren, en besloot: ‘De verzekering komt later wel’. Conform de eisen woog de adviseur bij zijn zoektocht de investering niet alleen af tegen de kans dat de schade daadwerkelijk plaatsvindt maar ook tegen het effect van die eventuele schade.
Hij schakelde zijn netwerk én het netwerk van de verzekeraar in en vond  samen met de risico-adviseur van de verzekeraar een betaalbare oplossing in speciaal slagwerend glas en een ramkraakpaal om het diefstalrisico te beperken. De kosten van de investeringen waren voor de ondernemer lager dan verwacht door deze gerichte aanpak. De verzekering was daarna snel geregeld.
Lokale kennis
Het lukte deze adviseur dus om op basis van zijn lokale kennis en netwerken in de markt een passend advies uit te brengen. De ondernemer in wit- en bruingoed heeft zijn risico’s beperkt met de maatregelen en weet zich goed verzekerd. Hij is zeer te spreken over zijn adviseur en de verzekeraar heeft een risico in ‘de boeken’ van een betrokken ondernemer.
En de risico-adviseur? Die is inmiddels klant bij de wit- en bruingoedondernemer. Samen krijg je meer voor elkaar.

Reageer op dit artikel