artikel

Adviseurs ontzorgen hun klanten bij verhuizing

Branche 1259

Adviseurs ontzorgen hun klanten bij verhuizing

Adviseurs die via EasyNuts alle nutsvoorzieningen gebundeld afsluiten, ontzorgen hun klanten. Directeur Jeffrey Stoffels legt hier uit hoe het werkt.

EasyNuts is een fintechbedrijf dat verhuizende klanten ondersteunt met nutsvoorzieningen. Hierbij werkt het bedrijf met makelaars en financieel dienstverleners die zich op een innovatief platform aansluiten om hun klanten uiteindelijk te ontzorgen. “Hierbij moet je denken aan zaken als energie, water, internet en verzekeringen, die klanten voorheen altijd allemaal apart moesten regelen. Via ons kunnen klanten al die producten bundelen en in één keer aanvragen, aldus directeur Jeffrey Stoffels. “Dat maakt het niet alleen makkelijker, maar komt ook de snelheid ten goede.”

Het idee is ontstaan toen Stoffels ooit zelf verhuisde en via allerlei prijsvergelijkingssites zijn nutsvoorzieningen apart moest afsluiten. “Dat vond ik allemaal erg omslachtig. Ik ben toen in gesprek gegaan met een paar softwarebouwers om een platform te lanceren waar financieel dienstverleners en makelaars op een meer gestroomlijnde manier dat hele scala aan producten in één keer gebundeld voor hun klanten konden afsluiten. Vervolgens heb ik daar een verdienmodel aan vastgekoppeld om de toch al onder druk staande bezoldiging van intermediars fair te belonen.”

Denken aan de cashflow van partners

Daarbij is Stoffels heel transparant over het verdienmodel: “Onze service is compleet kosteloos voor zowel de partner als de klant. Wij krijgen een marketingvergoeding van de energieleveranciers en telecombedrijven. Daarvan houden wij een stukje zelf, maar het grootste gedeelte leveren wij door aan onze partners die de klanten aanleveren.”

“Dus in plaats van dat leveranciers klanten werven door middel van dure reclamecampagnes, alloceren ze nu een bedrag aan ons.” Daarbij betaalt EasyNuts zijn partners wekelijks, wat uniek is in een tak van business waar het normaal is dat om de drie maanden wordt uitgekeerd. “Onze aanpak komt de cashflowpositie van de partners dus zeer ten goede.”

Engelse nichemarkt

Het bedrijf probeert het zijn partners zo gemakkelijk mogelijk te maken, onder meer met een inspectie app die te gebruiken is op iOS- en Android-apparaten zodat vastgoed partijen hun inspecties kunnen digitaliseren. Stoffels: “In die app kunnen ook meteen de nutsvoorzieningen worden geregeld.”

“Wij zijn het enige platform in Nederland dat alle producten bundelt en waar klanten zowel in het Nederlands als in het Engels worden geholpen”, gaat hij verder. Daarmee kunnen we de pakweg 65.000 expats die jaarlijks naar schatting naar Nederland komen, zonder de taal machtig te zijn, dus ook prima helpen met hun internationale verhuizing. Stoffels: “Voorheen huurden expats vooral, maar doordat de woningvoorraad zo gekrompen is, kopen ze steeds vaker. Wij zien dat als een nichemarkt die we, als een van de weinigen, graag bedienen.”

Duurzaam advies

Met het oog op de woningvoorraad die voor 2050 energieneutraal en aardgasvrij moet zijn, biedt EasyNuts tevens advies in de strijd voor duurzaamheid. Om nul op de meter te krijgen kan bijvoorbeeld een energiescan voor woningen op het platform worden uitgevoerd. Verder faciliteert en adviseert het bedrijf in duurzame producten zoals zonnepanelen, LED verlichting, isolatie slimme meters, warmtepompen en laadpalen. Stoffels: “Je moet ons zien als het platform dat alle partijen duurzaam met elkaar verbindt.”

Alles in één dag geregeld

Inmiddels hebben zich al meer dan 170 partners aangesloten. Aanmelding gebeurt in een handomdraai, waarbij binnen een halve dag de landingpage voor een nieuwe partner is aangemaakt. Stoffels tot slot: “De juridische overeenkomst wordt digitaal opgesteld en nog dezelfde dag is alles operationeel zodat de makelaar of financieel adviseur zijn klanten meteen kan bedienen met de nutsvoorziening.”

Ook reseller worden van EasyNuts.nl? Meld u hier aan…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord door EasyNuts

Reageer op dit artikel