nieuws

Cyber én bedrijfsschade grootste risico

Archief 1867

Bedrijfsschade en cyberrisico’s hebben topprioriteit voor bedrijven in 2019. Dit blijkt uit de Allianz Risk Barometer 2019. Zowel voor cyberincidenten als voor bedrijfsschade geldt dat wereldwijd 37% van de respondenten dit als de belangrijkste bedrijfsrisico’s gezien.

Cyber én bedrijfsschade grootste risico

Het Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) geeft de risicoperceptie van ruim 2.400 experts uit 86 landen weer. Onder de respondenten bevinden zich CEO’s, risk- en insurance managers, makelaars en andere verzekeringsdeskundigen.

Nederland

“Met 56% van de respondenten blijft bedrijfsschade ofwel Business Interruption (BI) het voornaamste gevaar wat het bedrijfsleven in Nederland bezighoudt”, zegt Arthur van Essen, Country Manager van AGCS Nederland.

Brand en explosie

Van de Nederlandse respondenten heeft 32% aangegeven cyberincidenten als risicofactor te beschouwen. Op de derde plek van de toprisico’s: aanpassingen in voorschriften en wetgeving (28%). De risico-experts binnen de Nederlands bedrijven zijn voor het eerst echt bezorgd om brand en explosie, het risico dat dit jaar de top 10 nieuw binnenkomt.

De Allianz Risk Barometer richt zich ook op specifieke risicoprofielen voor 22 topsectoren zoals luchtvaart, scheepvaart en andere grote industrieën.

Reageer op dit artikel