nieuws

Beursgang ASR levert nog ruim 40 miljoen extra op

Archief 2357

Beursgang ASR levert nog ruim 40 miljoen extra op

De beursgang van ASR heeft via een zogeheten ‘overtoewijzingsoptie’ nog eens een kleine € 44 mln extra opgebracht. Dat meldt de stichting NLFI. In totaal is meer dan een miljard opgehaald met de beursgang van de verzekeraar.

NLFI behartigt de belangen van de Nederlandse staat in financiële instellingen. Bij de beursgang was er een optie om aanvullend nog circa 15% van het totale aantal gewone aandelen in ASR aan te bieden. Die optie is gedeeltelijk uitgeoefend, laat NLFI nu weten. Die overtoewijzingsoptie betrof maximaal 7,8 miljoen extra aandelen. Daarvan zijn er op 9 juli 2.249.885 verkocht tegen de vastgestelde aanbiedingsprijs van € 19,50 per stuk. Dat betekent een extra opbrengst van € 43,9 mln. In totaal zijn nu 54.449.885 gewone aandelen verkocht; inclusief zogeheten winst uit stabilisatie heeft de beursgang € 1.065 mln opgebracht. De verkochte aandelen zijn goed voor een belang van 36,3% van het totaal aantal van 150 miljoen aandelen in ASR. De netto-opbrengst wordt uitgekeerd aan de Nederlandse staat.

ASR ging op 10 juni naar de beurs, acht jaar na de nationalisatie. De waarde van het aandeel is sindsdien gedaald tot onder de € 18.

Reageer op dit artikel