nieuws

ASR neemt beursspecialist Corins over

Archief 13598

ASR neemt beursspecialist Corins over

ASR blijft zich roeren op de intermediaire overnamemarkt. Na de aankoop van serviceprovider VKG en intermediairbedrijf Dutch ID (Boval en Felison) heeft de verzekeraar nu de Amsterdamse beursassuradeur Corins overgenomen.

Corins is actief op de coassurantiemarkt en werd in 2003 opgericht door de toen al jarenlang in de branche actieve Hanny Kohlbrugge. Het Amsterdamse volmachtbedrijf sluit brand-, transport- en technische verzekeringen via ruim 60 makelaars en was vorig jaar verantwoordelijk voor een premieomzet van ruim € 18 mln. Na de overname blijft het bedrijf ook de vertegenwoordiger van de verzekeraars waar nu zaken mee worden gedaan. Dat zijn naast Lloyd’s of London onder meer Nationale-Nederlanden, AXA België en Ergo. “De overname van Corins past in de strategie van ASR om op basis van organische groei en selectieve acquisities haar positie in de Nederlandse (groot)zakelijke markt voor schadeverzekeringen verder uit te breiden.”
Volgens Corins-dga Kohlbrugge gaat met de ovvername de ambitie in vervulling om “aansluiting te verkrijgen bij een krachtige en solide verzekeringsgroep”. De medewerkers blijven in dienst bij het bedrijf, dat zelfstandig vanuit Amsterdam actief zal blijven.

Reageer op dit artikel