nieuws

Zwitserleven PPI maakt doorbeleggen als eerste mogelijk

Archief 3803

Zwitserleven PPI maakt doorbeleggen als eerste mogelijk

Zwitserleven PPI komt met een nieuw pensioenproduct: Nu Pensioen Plus. Het product is een uitbreiding van de bestaande Zwitserleven Nu Pensioen. Met het nieuwe product kunnen deelnemers al voor de pensioendatum een deel van het pensioen aankopen. Met het andere deel kan na de pensioendatum worden doorbelegd.

Zwitserleven speelt met Nu Pensioen Plus als eerste verzekeraar in op de Wet verbeterde premieregeling die onlangs door de Eerste Kamer werd aangenomen. Deze wet maakt het mogelijk om ook in de uitkeringsfase (deels) door te beleggen met het opgebouwde opgebouwde kapitaal. “Door hier de mogelijkheid aan te koppelen om al voor de pensioendatum het pensioen deels aan te kopen ontstaat er meer inzicht en meer zekerheid”, aldus Arjan van Zanten, directeur Zwitserleven PPI.
“Voor veel werkgevers is de overstap van een DB-regeling naar een DC-regeling te groot omdat er in DC-regelingen geen sprake is van garantie. Werkgevers voelen zich verantwoordelijk om hun werknemers garanties rondom hun pensioen te blijven bieden. Met Nu Pensioen Plus is die overstap eenvoudiger te maken.”

15 jaar voor pensionering pensioen aankopen
Het nieuwe Zwitserleven-product biedt werknemers de keuze om 15 jaar voor de pensioenleeftijd maandelijks een gedeelte van de beleggingswaarde te gebruiken om een pensioen aan te kopen. Hoeveel pensioen er maandelijks wordt aangekocht, is afhankelijk van het beleggersprofiel. Zwitserleven onderscheidt 5 profielen, van voorzichtig tot offensief.

Doorbeleggen na pensioendatum
Op de pensioendatum heeft de werknemer wederom een keuze; met de resterende beleggingen een volledig gegarandeerd pensioen aankopen of juist doorbeleggen met kans op hoger pensioen. Heeft de werknemer gekozen voor een offensief profiel, dan is op pensioendatum ongeveer 50% pensioen ingekocht. Met de resterende 50% beleggingen kan de werknemer doorbeleggen. Door ook na de pensioendatum te beleggen (door middel van een variabel pensioenuitkering) is er een kans op een hoger pensioen dan als er gekozen wordt voor een volledig gegarandeerd pensioen.

Belang goed advies
Van Zanten erkent dat langer doorbeleggen ook kan leiden tot een lagere uitkering door tegenvallende beleggingsresultaten en de op dat moment geldende marktrente. “Daarom hecht Zwitserleven belang aan een goed advies van de adviseur. Deelnemers moeten op de hoogte zijn van de risico’s en geholpen worden bij hun keuze.”
Vanaf 1 september kan er geoffreerd worden voor het nieuwe pensioenproduct; de contracten gaan per 1 januari 2017 in.

Reageer op dit artikel