nieuws

Verzekeraars weinig in trek als potentiële werkgever

Archief 1897

Verzekeraars weinig in trek als potentiële werkgever

Verzekeraars staan er als potentiële werkgever maar matig op bij Nederlandse studenten. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Universum naar meest aantrekkelijke werkgevers. Onder studenten sociale wetenschappen, kunst en onderwijs staat verzekeraar Achmea er met een 46ste plaats als generieke verzekeraar nog het beste op.

Universum ondervroeg bijna 30.000 studenten van universiteiten naar hun favoriete potentiële werkgever. Onder studenten die een zakelijke studie volgen, is Delta Lloyd met een 60ste plaats de hoogst genoteerde werkgever. Zij gaan later vooral graag werken bij Heineken (1), KLM (2) en Google (3). Rabobank is met een tiende plaats de eerste financiële speler.

Dat er aan het fintech imago van de financiële sector en verzekeraars in het bijzonder nog wel wat schort blijkt als de zelfde vraag wordt gesteld aan studenten IT, natuurwetenschappen en technische wetenschappen. Geen enkele verzekeraar staat bij hen op het wensenlijstje. Rabobank (49) en ING (53) worden wel genoemd, op grote achterstand van usual suspects als Google (1), Apple(2) en Philips (3).
Studenten sociale wetenschappen, kunst en onderwijs zijn nog het meest positief over de verzekeringsbranche. Bij hen staat Achmea op een 46ste plaats, Allianz op een 58ste plaats en Aegon op plek 100. De groep studenten ziet zich later vooral werken bij de Rijksoverheid. Dat geldt ook voor rechtenstudenten. In de top 50 meest aantrekkelijke potentiële werkgevers die voor hen is samengesteld, staat rechtsbijstandverzekeraar DAS op een 19e plek.

Reageer op dit artikel