nieuws

Verzekeraar gedaagd voor beledigen tussenpersonen

Archief 5300

Verzekeraar gedaagd voor beledigen tussenpersonen

De Poolse verzekeraar Link4 wacht mogelijk een fikse financiële straf voor het beledigen van tussenpersonen, zo meldt het platform Insurance Post. De verzekeraar voerde in 2008 een reclamecampagne waarin het Poolse verzekeringsintermediair werd afgeschilderd als ‘losers’. 35 tussenpersonen stappen nu alsnog naar de civiele rechter en eisen een schadevergoeding van 20 miljoen zloty, ongeveer 4,6 miljoen euro van de verzekeraar. Eerder werd Link4 al door de strafrechter beboet voor het beledigen van tussenpersonen. 

Link4, tot 2014 onderdeel van de Britse verzekeraar RSA, omschreef intermediairs in de bewuste campagne als ‘triest, hopeloos en huilerig’. Daarmee moesten verzekeringsklanten worden verlokt om de verzekeraar rechtstreeks te benaderen. De gebelgde tussenpersonen beschuldigen Link4 ervan op deze manier 800.000 klanten te zijn misgelopen. Bovendien heeft de campagne volgens hen de hele verzekeringsmarkt schade toegebracht.

In 2011 kreeg Link4 al van de strafrechter een boete van omgerekend 25.000 euro opgelegd voor het beledigen van tussenpersonen.

Reageer op dit artikel