nieuws

Foo Fighters in de clinch met verzekeraars

Archief 7233

Foo Fighters in de clinch met verzekeraars

De Amerikaanse band Foo Fighters heeft een rechtzaak aangespannen tegen Lloyd’s of London, een aantal verzekeraars en een Britse tussenpersoon. De band claimt ten onrechte te weinig compensatie te hebben ontvangen voor gecancelde concerten door een beenbreuk van leadzanger Dave Grohl en door de terroristische aanslagen in Parijs.

Grohl brak juni vorig jaar zijn been en moest daardoor zeven optredens afzeggen, waaronder twee lucratieve concerten in het Londense Webley stadion. Daarna pakte Grohl de resterende 53 concerten, zittend in een troon, weer op. Na aanvankelijk vier van de gecancelde optredens te hebben vergoed, staakten de verzekeraars de schadevergoeding aan de band. De Foo Fighters wijten dit aan het Londense advieskantoor Robertson Taylor. Die zou de band niet hebben geïnformeerd dat het hervatten van de tour door de verzekeraars zou kunnen worden betiteld als het inhalen van de gecancelde concerten en daarmee de aanspraken op schadevergoeding te kunnen weerleggen.

Aanslagen
Robinson Taylor is er volgens Grohl c.s. ook debet aan dat de bank nog geen vergoeding heeft gezien voor de optredens die de band cancelde na de aanslagen in Parijs van november vorig jaar, waarbij 130 mensen om het leven kwamen. Optredens in Parijs, Lyon, Turijn en Barcelona werden geschrapt. Voor de Franse optredens verwachten de Foo Fighters nog wel een vergoeding, maar ze betichten Robertson Taylor ervan underwriters te hebben geadviseerd niet tot uitkering voor de concerten in Spanje en Italië over te gaan. Dit ondanks het feit dat de tourwebsite volgens de band daags na de aanslagen in Parijs was gehackt door IS-strijders en de terroristische groepering naderhand in een video nieuwe aanslagen in Europa aankondigde.

Reageer op dit artikel