nieuws

Eerste Edwin Meyer Award voor Martine Deveneijns

Archief 926

Eerste Edwin Meyer Award voor Martine Deveneijns

Martine Deveneijns, executive director Business Development bij Willis Towers Watson heeft de eerst Edwin Meyer Award gewonnen voor scriptie over de vaak onderbelichte risico’s die verbonden zijn aan de gezondheid van medewerkers. Met de prijs wordt beoogd jongeren meer te interesseren voor het vak van risk & insurance manager en meer aandacht te creëren voor de positie van risk & insurance managers binnen de ondernemingen waar ze werkzaam zijn.

De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse NARIM-congres. Deveneijns, die de masteropleiding Enterprise Risk Management volgde aan de Universiteit van Amsterdam, was blij verrast met de award. “Tijdens mijn onderzoek constateerde ik dat HR-managers vooral gericht zijn op mensen en niet op het verzamelen en analyseren van data. Dat maakt het voor hen dus lastig om risico’s in te schatten. Mijn boodschap is: leer de HR-managers omgaan met data en betrek hen bij het proces van risicomanagement.”

Voor de eerste uitreiking van de award werden 20 scripties beoordeeld. Studenten van universiteiten in binnen- en buitenland kwamen met hun scriptie in aanmerking voor de prijs, mits de scriptie een duidelijk verband hield met risk & insurancemanagement.

Edwin Meyer
Edwin Meyer (1955-2015) bekleedde tal van functies in het vakgebied van risk & insurance Management. Zijn laatste functie was die van General Manager Risk & Insurance Management bij Arcelor Mittal. Daarnaast was hij docent bij de masteropleiding Enterprise Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Reageer op dit artikel