nieuws

Delta Lloyd kwart minder waard sinds Brexit

Archief 4908

Delta Lloyd kwart minder waard sinds Brexit

Nederlandse banken en verzekeraars hebben al €14,8 mrd aan beurswaarde verloren sinds de Britten donderdag voor vertrek uit de Europese Unie stemden. Dit meldt het Financieel Dagblad. Verzekaar Delta Lloyd raakte maar liefst een kwart van haar waarde kwijt.

Uit berekeningen van het FD blijkt dat de Nederlandse banken en verzekeraars sinds de Brexit gemiddeld 20,5% van hun beurswaarde zijn kwijtgeraakt. Fors meer dan de AEX in zijn algemeenheid, die gisteren bij de slotstand 8,5% lager stond dan voor het besluit van de Britten om de EU te verlaten. Ook ING (-21,6%) en ABN Amro (-21,5%) liepen de afgelopen dagen forse klappen op.

Extra druk op rente
Beleggers zijn de afgelopen dagen massaal overgestapt op staatsobligaties, met extra druk op de rente tot gevolg. Weliswaar profiteren verzekeraars van het feit dat staatsobligaties meer waard worden door de groeiende vraag, maar daar staat een forse afslag op de beleggingen in aandelen tegenover.

Reageer op dit artikel