nieuws

Delta Lloyd biedt dekking voor particuliere bootverhuur

Archief 2187

Delta Lloyd biedt dekking voor particuliere bootverhuur

Wie zijn boot verhuurt via het platform Boatsters, is bij Delta Lloyd voortaan verzekerd voor schade. Daartoe is de dekking van de Bootverzekering aangepast.

Verzekerden kunnen de dekking apart opnemen in de polis; de verhuurdekking geldt voor boten die maximaal 60 dagen per jaar worden verhuurd via deelplatform Boatsters. Delta Lloyd is van plan later andere platforms in de dekking op te nemen. “Er wordt steeds meer gedeeld. Daar willen we op inspelen. Bij Boatsters weten we in elk geval dat er voldoende controle is zodat er veilig wordt verhuurd. Maar we willen ook andere platforms gaan toevoegen.” Delta Lloyd haalt een onderzoek van de ANWB aan, waaruit blijkt dat booteigenaren vaak hun boot niet verhuren of delen uit angst voor materiële en aansprakelijkheidsschade. Zowel booteigenaar als huurder zijn gedekt voor aansprakelijkheid. De verzekering geldt in Nederland en langs de Nederlandse kust.
Twee weken terug kwam Centraal Beheer al met een bootdeelverzekering. Die biedt de huurder dekking tijdens de periode dat hij een boot van iemand anders gebruikt. De polis geldt alleen voor boten die worden gedeeld via het platform Barqo.

Reageer op dit artikel