nieuws

Cw0.nl gaat Duits rijden verzekeren

Archief 4834

Cw0.nl gaat Duits rijden verzekeren

Volgende week brengt het nieuwe verzekeringslabel Cw0.nl een verzekering op de markt die speciaal is gericht op eigenaren van Duitse auto’s in het duurdere segment. De nieuwe polis moet de serviceverlangende maar ook prijsbewuste liefhebber van Duitse degelijkheid verleiden over te stappen. De reguliere markt voor autoverzekeringen is volgens mede-initiatiefnemer Jan Heuvel wat al te zeer platgeslagen.

De nieuwe verzekering biedt een all-risk WA + cascodekking voor Audi’s, Mercedessen, BMW’s, Volkswagens, Porches en Wiessmanns met een cataloguswaarde vanaf 30.000 euro. In Nederland rijden ca. 900.000 auto’s in deze categorie rond, waarvan ongeveer de  helft in particulier eigendom (geen lease). “Wij richten ons alleen op de particuliere eigenaren”, vertelt Heuvel, werkzaam bij Proposition Architects.  Heuvel en zijn partners De Boer en Gaemers stonden eerder mede aan de wieg van de autoverzekering voor vrouwen Onna Onna, dat in 2014 werd verkocht aan Aegon. CwO.nl wordt via risk-verzekeringen.nl in volmacht naar de markt gebracht.

Bulthaup
Net als bij Onna Onna is volgens Heuvel bij het nieuwe label sprake van een duidelijk afgebakende doelgroep. “Uit onderzoek, samen verricht met marktvindersbureau SAMR, komt naar voren dat eigenaren van Duitse auto’s in deze prijsklasse veel van hun auto houden en deze netjes behandelen. Ze doen er daarom ook alles aan om schade te voorkomen. Het zijn mensen die ook op andere vlakken voor Duitse kwaliteit kiezen, bijvoorbeeld in de aanschaf van hifi en duurdere keukens zoals Bulthaup.”

Die behoefte aan degelijke kwaliteit komt volgens Heuvel ook naar voren bij de keuze voor een autoverzekering. “En die servicebeleving komt het meeste naar voren als er schade is. Vandaar dat wij een haal- en brengservice bieden waar en wanneer je maar wilt. Je krijgt bovendien standaard een nanobehandeling voor je ruiten en een levenslange lakgarantie. Onze merknaam betekent dat de weerstand nul is; die rimpelloze ervaring  willen we ook onze verzekerden bieden. Dat gebeurt door de absolute top van de schadeherstellers in Nederland, via A.A.S.”

Neutrale vervangende auto
Alle schaderijders krijgen standaard een Audi A6 als vervangende auto aangeboden. Daarmee houdt Cw0.nl de kerk in het midden wat betreft Mercedesrijders die niet in een BMW gezien willen worden en vice versa. “Uit onderzoek blijkt dat de Audi  A6 door vrijwel alle Duitse rijders als een neutraal aantrekkelijke auto wordt gezien.”

Heuvel erkent dat Cw0.nl niet de enige partij is die zich richt op het verzekeren van Duitse auto’s. Zo hebben BMW, Audi en Mercedes hun eigen verzekeringslabels. “Maar die zijn dan weer vaak over the top als het om prijsstelling gaat. Wij kunnen straks qua premiestelling concurreren met aanbieders in de top.” Bij het scherp stellen van de premie en het beperken van de schadelast, helpt het dat alleen autorijders vanaf 30 jaar voor de verzekering in aanmerking komen.

Doelgroepautopolissen
Heuvel voorziet meer ruimte voor doelgroep-autopolissen. “Autoverzekeraars onderscheiden zich totaal niet meer van elkaar. Het draait alleen nog maar om de prijs wat eerst leidt tot verliezen en daarna onvermijdelijk tot prijsstijgingen. Verder zijn  autoverzekeraars hoofdzakelijk aan het schreeuwen op marketinggebied met hoge media kosten zonder dat het draait  om de inhoud. Als je echt inspeelt op de behoefte van specifieke klantgroepen hoef je niet zoveel lawaai te maken. Dan volstaat een normaal stemgeluid.”

Reageer op dit artikel