nieuws

Brexit: Europese verzekeraars vragen Britten te blijven

Archief 1238

Brexit: Europese verzekeraars vragen Britten te blijven

Een groep van 21 Europese verzekeraarskoepels, waaronder het Verbond van Verzekeraars, hebben het Britse verzekeraarsverbond ABI een brief gestuurd waarin ze de Britten met klem verzoeken lid te blijven van de EU. Donderdag is in het Verenigd Koninkrijk het referendum over een mogelijk ‘Brexit’.

De tekst luidt als volgt: “Hoewel het referendum duidelijk een kwestie is waarover het Britse volk moet beslissen, heeft het gevolgen voor alle EU-markten. Wij zijn ervan overtuigd dat het in het belang is van zowel het Verenigd Koninkrijk als de EU dat het Verenigd Koninkrijk blijft. Wij zullen hopen dat de uitslag betekent dat de constructieve verhouding zal voortduren, waarin het Verenigd Koninkrijk een volwaardige rol zal spelen als een volwaardig EU-lid. Het VK is een actieve en positieve partner met een kritisch oog en een positief uitdagende instelling. Dat levert het VK resultaten op en is gezond voor de hele EU. Niemand kan eraan twijfelen dat die bijdrage goed is voor iedereen.”

ABI-directeur Huw Evans liet eerder dit jaar al weten dat het voor de Britse verzekeraars van levensbelang is om lid te blijven van de EU: “Wij verkopen meer verzekeringen en vermogensopbouwproducten aan de EU dan andersom.” Werkgeversorganisatie CBI had al berekend dat het vrije verkeer van verzekeringsdiensten de Britse verzekeraars en banken per saldo jaarlijks 21 miljard pond oplevert. Diverse verzekeraars en banken hebben al aangekondigd hun Britse vestigingen te sluiten of in te krimpen als het tot een Brexit komt.

Reageer op dit artikel