nieuws

Allianz rondt koop zakelijke schadetak Aegon af

Archief 3493

Allianz rondt koop zakelijke schadetak Aegon af

De portefeuille zakelijke schadeverzekeringen van Aegon wordt aanstaande vrijdag overgedragen aan Allianz. Daarmee wordt de begin dit jaar aangekondigde overname definitief. Toezichthouder DNB en mededingingsautoriteit ACM hebben hun toestemming gegeven. Met de overname is een premievolume van zo’n € 90 mln gemoeid. In de overname zijn daarnaast twee run off-portefeuilles betrokken.

Allianz wil met de aankoop zijn positie in de zakelijke markt verstevigen: de portefeuille vertegenwoordigt ruim 60.000 klanten en omvat vooral mkb-verzekeringen. “De bulk bestaat uit pakketten met de gangbare producten als brand-, aansprakelijkheids- en zakelijke reisverzekeringen”, zegt Allianz-woordvoerder Paul Möller. “De vergelijkbare portefeuille bij ons is rond de € 110 mln groot. We gaan met deze portefeuille dus bijna verdubbelen.”
Inkomensverzekeringen blijven een speerpunt voor Aegon in Schade, net als particuliere schadeverzekeringen. De twee run off-portefeuilles bevatten de volmacht- en beursportefeuilles van Aegon. Die activiteiten zijn al in een eerder stadium afgebouwd.

Ondersteuning
Gelijktijdig wisselen ongeveer 70 Aegon-medewerkers van werkgever tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. “Ook wat personeel betreft verdubbelen we”, zegt Möller. “Het was een belangrijke asset dat deze mensen zouden overkomen.” Hun baan is een jaar gegarandeerd. Voor de klanten verandert er niets: “Zij gaan er op geen enkele manier op achteruit. Op termijn zouden we producten kunnen gaan omzetten naar gelijksoortige Allianz-producten, maar voorlopig veranderen we niets. Het belangrijkste is dat we eerst zorgen dat de klanten en het intermediair op dezelfde manier bediend blijven worden.” Met de overdracht krijgt Allianz er ook enkele honderden nieuwe intermediaire relaties bij.

Reageer op dit artikel