nieuws

Zzp’er verzekert eerder aansprakelijkheid dan arbeidsongeschiktheid

Archief 1379

Zzp’er verzekert eerder aansprakelijkheid dan arbeidsongeschiktheid

Om de eigen zzp-check wat meer in beeld te brengen, heeft Reaal door Direct Research onderzoek laten doen naar de verzekeringsbehoefte van 500 zzp’ers. Hoewel zij arbeidsongeschiktheid wel als risico benoemen, staat de aov niet in de top 3 van gewenste verzekeringen: die wordt aangevoerd door de aansprakelijkheidspolis.

Zoals inmiddels algemeen bekend is, heeft de meerderheid van de zzp’ers zich niet of nauwelijks verzekerd voor risico’s als arbeidsongeschiktheid of juridische conflicten. Van de ondervraagden geeft 51% aan dat zich niet te verzekeren vanwege de kosten. Een grote groep (47%) wil tussen de € 100 en € 200 oer maand uitgeven aan specifieke zzp-verzekeringen. Uitval om gezondheidsredenen wordt door 48% genoemd als (klein, maar aanwezig) risico. Ruim een kwart (29%) acht de kans op juridische conflicten klein, maar wel aanwezig. De meeste behoefte is er aan een aansprakelijkheidsverzekering: die zou 61% van de zzp’ers wel willen sluiten. Daarna volgen het verzekeren van de inventaris (50%) en rechtsbijstand (38%). De aov is voor 34% een gewenste verzekering.
Reaal wil met de online zzp-check zelfstandigen een beeld geven van risico’s die relevant zijn en de mogelijkheden om ze af te dekken.

Reageer op dit artikel