nieuws

Slachtoffers busdrama België claimen massaal letselschade

Archief 1460

Slachtoffers busdrama België claimen massaal letselschade

Tien slachtoffers van het ernstige busongeluk in België eerder deze maand hebben zich samen gewend tot Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G) in Amsterdam. Ze hebben het bureau gevraagd te helpen met het verhalen van hun letselschade, hun gemaakte kosten en misgelopen inkomsten. Het juridisch bureau verwacht dat de schade in de tienduizenden euro’s loopt. 

De slachtoffers behoorden tot een groep van tachtig toeristen uit Nederland, op weg naar Parijs voor een lang weekend in Disneyland. Het avontuur kwam abrupt tot een einde toen hun touringbus verzeild raakte in een kettingbotsing met twee vrachtwagens op de Belgische snelweg bij Kortrijk.

De slachtoffers die zich nu massaal tot letselschadebureau JBL&G hebben gewend, hebben nog steeds veel fysieke klachten, maar claimen ook materiële schade en misgelopen inkomsten. “Vrijwel iedereen in de bus heeft een flinke dreun van achteren gehad, en de slachtoffers klagen dan ook vrijwel allemaal over een lichte hersenschudding, duizelingen, concentratieproblemen en whiplashachtige klachten”, aldus Steffy Roos du Maine, eigenaar van JBL&G. Het bureau kwam eerder in het nieuws door een zaak tegen Ziggo Dome, waarbij de Amsterdamse concerthal 16.000 euro moest uitkeren aan het slachtoffer van een valpartij op de te gladde vloer. Ook behandelde het kantoor de allereerste zaak van een slachtoffer van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen.

Wie bij het Belgische busongeluk uiteindelijk voor de schade opdraait, is nog ongewis. JBL&G heeft vooreerst de reisorganisator aansprakelijk gesteld. Du Maine: “De reis is anders gelopen dan verwacht, en dat risico is natuurlijk inherent aan het aanbieden van trips”, vindt Du Maine. “Wellicht dat ook Bovo Tours aansprakelijk wordt gesteld, het bedrijf dat voor Slangen Reizen de tourbus regelde. Uiteindelijk is wellicht de verzekeraar van de Bulgaarse vrachtwagen die achter op de bus reed verantwoordelijk.”

Reageer op dit artikel