nieuws

Ook flexrisico gedekt op WGA-polis De Goudse

Archief 1767

Ook flexrisico gedekt op WGA-polis De Goudse

De Goudse heeft zijn WGA-eigenrisicoverzekering aangepast aan de nieuwe wetgeving die volgend jaar van kracht wordt. Ook het flexrisico is nu gedekt.

Vanaf 1 januari kunnen werkgevers ook eigenrisicodrager worden voor de kosten van langdurige arbeidsongeschiktheid van flexkrachten (WGA-flex). Voor vaste medewerkers was dat al mogelijk. De Goudse heeft in de WGA-polis daarop aangepast. De polis is onderdeel van de 12-jaarspropositie van De Goudse, die nu voor zowel vaste werknemers als flexwerkers de risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid afdekt voor de volledige periode waarin de werkgever daarvoor verantwoordelijk is. Behalve verzekeringen zijn ook begeleiding bij verzuim en re-integratie onderdeel van de propositie. Tussen nu en eind juli krijgen WGA-relaties een premievoorstel inclusief het flexrisico. Vanaf dat moment kan het intermediair offertes uitbrengen voor het uitgebreide product.

Instroom managen
Volgens bestuurslid Marcel Moons heeft De Goudse veel geïnvesteerd in verzuimbegeleiding en re-integratie. “Het langdurige WGA-risico ontstaat al onmiddellijk. Juist in de eerste twee jaar is het essentieel om alle mogelijkheden te benutten om een werknemer of ex-werknemer weer aan het werk te helpen en te voorkomen dat hij de WGA instroomt.” De 12-jaarspropositie is bedoeld voor bedrijven tot zo’n dertig werknemers. Voor grotere bedrijven die eigenrisicodrager willen worden, heeft De Goudse een WGA-eigenrisicoverzekering waarbij de werkgever het risico voor de Ziektewet zelf draagt. “Op deze manier is de werkgever bewust bezig met het managen van mogelijke WGA-instroom.”

Reageer op dit artikel