nieuws

Nieuwe autoverzekering VKG bestraft jonge snelheidsduivels

Archief 4300

Nieuwe autoverzekering VKG bestraft jonge snelheidsduivels

Volmachtbedrijf VKG start vanaf 1 juni een proef met een nieuwe autoverzekering voor de doelgroep jonge automobilisten. Bij de verzekering hoort een apparaatje dat het rijgedrag volgt. Des te meer snelheidsovertredingen je maakt des te hoger je premie wordt.

VKG, onderdeel van ASR, stelt op de site Jouweersteautoverzekering.nl het laagste tarief te kunnen bieden. Daar is wel de voorwaarde aan verbonden dat de jonge automobilist zich houdt aan de voorgeschreven snelheid. Een speciaal apparaatje, de minimic, houdt realtime in de gaten met welke snelheid wordt gereden en of dit correspondeert met de snelheid die geldt op het weggedeelte waar wordt gereden. Maak je een kleine snelheidsovertreding, dan ligt je premie de maand erop 10% hoger. Een zware snelheidsovertreding levert een kwart hogere premie op. Door stapeling van overtredingen kan de premie uiteindelijk 100% hoger worden.

VKG is niet de eerste partij die voor wat de premie betreft consequenties verbindt aan het rijgedrag van automobilisten. In 2014 kwam Fairzekering op de markt met een polis waarbij verzekerden tot 35% van hun premie terugkrijgen als ze veilig rijden. “Het onderscheidend verschil met Fairzekering is dat wij jongeren meteen een zeer lage premie geven”, aldus Michel Godvliet, marketeer bij VKG. “Wij vertrouwen er op dat zij zich aan de snelheid houden. Pas als zij te snel rijden verhogen wij de premie.”

Offerteknop
Jonge automobilisten kunnen de verzekering anders dan bij veel andere autoverzekeraars niet online afsluiten. Een offerteknop leidt hen naar een adviseur. Godvliet: “Wij geloven ook in dit geval in de kracht van het intermediair. Bovendien willen we eerst ervaring opdoen met dit nieuwe concept, voor we bijvoorbeeld een premieberekeningstool toevoegen.”
Met name jongeren staan er voor open om hun rijgedrag te delen met verzekeraars. De helft van hen zou volgens vergelijker Rijgedragverzekering.nl bereid zijn zo’n polis af te sluiten.

 

Reageer op dit artikel