nieuws

ING sterkste financiële merk

Archief 2701

ING sterkste financiële merk

Net als in 2015 is ING ook dit jaar het meest waardevolle merk in de Nederlandse financiële sector. De bank staat met plek 4 wel één plaatsje lager dan een jaar geleden in de ‘merken top 50’ die het bureau Brand Finance morgen presenteert. Shell, KPMG en Philips voeren de ranglijst aan.

De eerste verzekeraar op de lijst is Aegon, dat net uit de top 10 viel (11). De klapper van de week is NN dat als merk-op-eigen-benen en voormalige zuster van ING direct binnen komt op nummer 12. Delta Lloyd dreigt juist in hoog tempo de hitlijst te verlaten. De verzekeraar stond vorig jaar nog keurig in middenmoot met een 24ste plek en zakt nu weg naar plaats 43.

SNS Reaal
Wellicht door de spotjes met Bennie Jolink maakt SNS Bank een aardige sprong op de lijst (van 42 naar 33). Opvallende nieuwkomer is ‘het merk’ SNS Reaal (37), terwijl dit in praktijk nog slechts een lege holding zonder activiteiten is onder de naam SRH.

Reageer op dit artikel