nieuws

Amsterdamse Feyenoord-fan claimt schade door hondenbeet

Archief 4018

Amsterdamse Feyenoord-fan claimt schade door hondenbeet

Een 32-jarige Feyenoord-fan uit Amsterdam is een letselschadezaak begonnen vanwege de schade die hij eind april heeft opgelopen door een beet van een politiehond. Bij het incident, dat plaats vond na het winnen van de KNVB-beker door Feyenoord, verwoestte de viervoeter een deel van de onderarm en pols van het slachtoffer. De Amsterdammer heeft ook een klacht ingediend tegen de Rotterdamse politie.

Na de huldiging van Feyenoord raakte de man in het centrum van Rotterdam betrokken bij een ruzie tussen een man een vrouw, waarbij de Amsterdammer uiteindelijk agenten vroeg om handelend op te treden. Omdat hij zich volgens de agenten ‘hinderlijk en uitdagend’ gedroeg en ‘duidelijk dronken en/of stoned’ was werd de politiehond ingezet die de Amsterdammer eerst in zijn been beet en daarna ook op diens onderarm werd gezet.
“Nadat die hond mij gebeten had, werd het zwart voor mijn ogen, en verder weet ik niet wat er gebeurd is. Ik werd wakker in het Erasmusziekenhuis, waar ik tien dagen heb gelegen, en drie operaties heb ondergaan. Dertig procent van mijn onderarmspieren is weggesneden, en vijftien procent van mijn polsspieren. Man, ik kan nog steeds geen flesje cola opendraaien nu! Zwaar ruk, dus.”

Medische kosten
De Amsterdammer heeft Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht uit zijn woonplaats ingeschakeld om zijn medische kosten terug te krijgen en te laten onderzoeken of en hoeveel hij in de toekomst nog kan werken. Tegen de hondenbegeleider en een andere agent volgt bovendien nog een strafklacht. “Die agent met hond had dat dier totaal niet onder controle. Hij moest zijn eigen wapenstok in de bek van de hond rammen om zijn kaken los te wrikken van mijn arm, en hij werd zelf ook nog gebeten.”

Reageer op dit artikel