nieuws

Zwitserleven ziet geen voordelen in APF

Archief 2658

Zwitserleven ziet geen voordelen in APF

Zwitserleven komt vooralsnog niet met een eigen Algemeen Pensioen Fonds (APF). Arjen van Zanten, directeur PPI Zwitserleven, sprak zich hier gisteren over uit tijdens het pensioenseminar Op&Top Pensioen. Van Zanten ziet voor zijn verzekerden op dit moment nog geen toegevoegde waarde van een APF.

Zwitserleven stelt niet direct de voordelen te zien van de overgang van een verzekerde regeling naar een een APF. Van Zanten: “Zwitserleven werkt nu ook niet voor ondernemingspensioenfondsen, waardoor er te veel opgezet zou moeten worden. Het APF is onduidelijk naar deelnemers over hun garanties en levert nauwelijks een beter resultaat op dan een verzekerde regeling.”

De stellingname van Zwitserleven is opvallend gelet op het feit dat concurrenten als ASR, NN, Aegon en Delta Lloyd wel een een APF zijn gestart. Achmea besloot zelfs eind vorig jaar alleen nog maar pensioenproducten binnen een APF aan te gaan bieden.

Reageer op dit artikel