nieuws

Vivat benoemt Wendy de Ruiter-Lörx en Jeroen Potjes in RvB, Albert Bakker vertrekt

Archief 4951

Vivat benoemt Wendy de Ruiter-Lörx en Jeroen Potjes in RvB, Albert Bakker vertrekt

Wendy de Ruiter-Lörx en Jeroen Potjes zijn door de Raad van Commissarissen van Vivat voorgedragen als respectievelijk Chief Commercial Officer en Chief Operating Officer van Vivat, Proteq en Reaal. Met de voordracht is de Raad van Bestuur van Vivat, naar eigen zeggen, nu compleet. Albert Bakker treedt per 11 april 2016 terug als lid van de Raad van Bestuur.

Wendy de Ruiter-Lörx (foto) is sinds 2012 werkzaam bij Reaal. De Ruiter-Lörx startte als unitmanager Product en Beleid en werd in 2014 benoemd als directeur Reaal Leven en Hypotheken. In de vijftien jaar daarvoor werkte zij in verschillende functies bij NN en ING. Ze is de tweede vrouw in de RvB van Vivat, naast de Chinese Xiao Wei Wu, de Chief Transformation Officer.

Jeroen Potjes (foto beneden) werkt sinds 2015 bij de Anbang Group als niet-uitvoerend bestuurder van Anbang in België. Eerder werkte hij 23 jaar voor ING Verzekeringen/NN Group. Gedurende zijn jaren bij ING was hij onder meer CFO van de verzekeraar en vermogensbeheerder van ING in Asia Pacific en vice-CRO van ING Verzekeringen.

jeroen potjes

Albert Bakker heeft ‘in onderling overleg’ besloten om Vivat te verlaten. Zijn moment van afscheid valt samen met de voordracht van de nieuwe bestuursleden.

“De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen zijn Albert Bakker erkentelijk voor zijn inzet als lid van de Raad van Bestuur en als tijdelijk voorzitter,” meldt Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vivat. “Voorts zijn wij verheugd met de voordracht van twee ervaren bestuurders, die de veelzijdigheid van onze board bestendigen. Vivat is met deze Raad van Bestuur klaar om de toekomstige organisatie verder vorm te geven”.

De benoemingen vinden plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Ook is de ondernemingsraad om advies gevraagd.

Onlangs werd ook Ron van Oijen benoemd tot ceo van Vivat. De RvB van de verzekeraar bestaat nu uit drie Chinezen, een Brit en drie Nederlanders.

Reageer op dit artikel