nieuws

Van der Hoek komt, Ploeg gaat bij De Friesland

Archief 592

Van der Hoek komt, Ploeg gaat bij De Friesland

Bert van der Hoek (foto) is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar De Friesland. Van der Hoek is de opvolger van interim bestuursvoorzitter Steven Hofenk. Hij nam vanaf juni 2015 het voorzitterschap waar na het vertrek van Diana Monissen. Voorzitter Jan Ploeg van de raad van commissarissen kondigt tegelijkertijd zijn vertrekt aan.

Van der Hoek, van 2007 tot en met 2015 voorzitter van de raad van bestuur van GGZ-instelling Lentis, was al vanaf oktober 2015 in dienst bij De Friesland, onderdeel van Achmea. Hij begon met een inwerk- en opleidingstraject gevolgd door een toetsing bij de Nederlandsche Bank die recent plaatsvond. Jan Ploeg, voorzitter raad van commissarissen: “We zijn blij dat wij hem nu definitief kunnen benoemen. Dit maakt ook dat ik 19 mei met een gerust hart afscheid neem als voorzitter van de Raad van Commissarissen.”

Reageer op dit artikel