nieuws

Jeroen Oversteegen ziet tweedeling onder de adviseurs

Archief 1591

Jeroen Oversteegen ziet tweedeling onder de adviseurs

Jeroen Oversteegen, directeur van de Nationale Hypotheekbond, spreekt op 19 april op am:kantoorvandetoekomst. Over IT en wat de adviseur nodig heeft om toekomstbestendig te zijn. Hij is overigens niet bang dat het fysieke kantoor zal verdwijnen. “Er zullen altijd klanten naar je kantoor toe blijven komen.”

Oversteegen ziet een tweedeling onder adviseurs. “Er zijn adviseurs die de nieuwe technieken niet (willen) snappen en hun mogelijkheden niet zien. Daarnaast heb je de groep die, eventueel met wat uitleg en als je het makkelijk voor ze maakt, de business zien die ze ermee kunnen behalen. Jij bent als adviseur de ‘local hero’ met kennis van zaken over al zijn financiën en door gebruik te maken van de moderne techniek ben je efficiënt en goedkoper. Daarnaast sluit je een stuk beter aan op de belevingswereld van de jonge klanten, de iPhone generatie.”

Het kantoor van de toekomst is geen utopie, zegt Oversteegen. “Ze zijn er al, kantoren die alles geïntegreerd hebben. Die google, LinkedIn, Facebook en wat al niet meer in hun dagelijkse workflow toepassen.” Hij is overigens niet bang dat het fysieke kantoor zal verdwijnen. “Er zullen altijd klanten naar je kantoor toe blijven komen.”

Mobieltje
Oversteegen vraagt ook weleens of hij het mobieltje van een adviseur mag bekijken. “Ik bekijk dan bijvoorbeeld de telefoonlijst en constateer dat er geen namen staan maar alleen maar nummers. Ik begrijp dat niet. Iedereen met wie ik contact heb, staat in mijn telefoonlijst met naam en toenaam. Via LinkedIn heb ik altijd de beschikking over de laatste gegevens van mensen. Die contacten op LinkedIn kan ik ook weer exporteren en dan heb ik mailgegevens, telefoonnummers, waar ze werken, alles wat zij ingevuld hebben. Hoe makkelijk wil je het hebben?”

Sprekers
Oversteegen spreekt op am:kantoorvandetoekomst op 19 april. Naast hem zijn er ook bijdragen van onder andere de nieuwe directeur van FFP, Ruud Polet, marketeer Karin Romme, adviseur Richard Meinders, adviseur Urjan Claassen en bestseller-auteur Menno Lanting.

Er zijn nog een paar plekken over. Inschrijven kan hier.

Reageer op dit artikel