nieuws

Lindhout volhardt in ruzie met ASR

Archief

Lindhout volhardt in ruzie met ASR

Voormalig financieel adviseur Jos Lindhout heeft een nieuwe stap gezet in zijn strijd tegen ASR. De Eindhovenaar heeft nu aangifte van oplichting gedaan in de slepende zaak die draait om de verkoop van zijn verzekeringsbedrijf,  zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Lindhout ligt al jaren in de clinch met Amev, rechtsvoorganger van ASR. Hij zou onder druk zijn gezet om zijn kantoor, PSL Financiële Adviesgroep, voor € 1 te verkopen aan het door Amev gefinancierde Hestia, terwijl het kantoor nog meer waard was.
Volgens Lindhout kan hij nu fraude bewijzen die gepleegd zou zijn door Amev.

Vastgoedtycoon
De verzekeraar verstrekte in 2003 een lening van 1,3 miljoen euro aan PSL, het verzekeringsbedrijf van Lindhout dat in ernstige financiële problemen verkeerde. De Brabantse voormalige vastgoedtycoon Leo Geeris zou zich volgens Lindhout garant hebben gesteld voor de lening.
Diezelfde Geeris stelt tegen het Eindhovens Dagblad Lindhout helemaal niet te kennen en ook niet betrokken te zijn geweest bij de deal met Amev. ASR heeft al eerder aangeven niet over zo’n borgtochtovereenkomst te beschikken.
Volgens Lindhout pleegt ASR daarmee valsheid in geschrifte op grond waarvan hij aangifte van oplichting heeft gedaan. ASR laat bij monde van woordvoerder Daan Wentholt weten kennis te hebben genomen van de nieuwe zet van Lindhout en het daarbij te willen laten.

Meineed
Vorig jaar april deed de Eindhovenaar aangifte wegens meineed tegen ASR-bestuursvoorzitter Jos Baeten. Die aangifte werd een paar maanden later wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

 

Reageer op dit artikel