nieuws

Wind nieuwe Lloyd’s Coverholder in Nederland én België

Archief

Wind nieuwe Lloyd’s Coverholder in Nederland én België

Wind Nautical Insurance uit Heerenveen is toegelaten tot de zeer selecte groep van Lloyd’s Coverholders in Londen, ’s werelds grootste nautische verzekeraar. Met de erkenning van Lloyd’s en de overname van de portefeuille van het Belgische verzekeringskantoor AMB GJW Verzekeringen, wil Wind nieuwe stappen zetten richting een internationale portefeuille. 

Na een proces van negen maanden kregen Henricjan Wind en René Nagelhout van Wind Nautical Insurance uit Heerenveen vorige maand te horen dat ze zijn toegelaten tot Lloyd’s. Om toegelaten te worden kregen zowel het bedrijf, als de personen die Underwriting Authority krijgen, een zeer uitgebreide screening. Henricjan Wind: “Het is voor ons een zeer belangrijke erkenning. Er zijn in de Benelux maar een handvol verzekeringskantoren die hiervoor in aanmerking komen omdat de toelatingseisen erg streng zijn. Als coverholder kunnen wij op maat diensten leveren aan een snel veranderende watersportbranche.” Deze erkenning geeft daarnaast de mogelijkheid voor andere intermediairs om zich als sub-broker aan te sluiten bij Wind Nautical Insurance.

Antwerpen
Met de overname van de portefeuille van AMB GJW Insurance zet Wind Nautical Insurance haar internationale ambitie kracht bij. Door de overname in België groeit de portefeuille van Wind Nautical Insurance fors.  “Anne-Marie Bouweraerts is in België een bekende persoonlijkheid in de watersportwereld”, vertelt Nagelhout. “We werkten al samen met Bouweraerts en wilden deze samenwerking naar een hoger niveau tillen. Hiermee geven we onze internationale ambities vorm. De vertrouwde naam Wind past uitstekend bij de internationale ontwikkeling van ons bedrijf.” Als gevolg van de overname gaat AMB GJW Verzekeringen verder als AMB Nautical Insurance en is afgelopen week het nieuwe kantoor in Antwerpen geopend.

 

Reageer op dit artikel