nieuws

Vermeend wordt Fintech-ambassadeur

Archief

Vermeend wordt Fintech-ambassadeur

Oud-minister en voormalig Meeus-directievoorzitter Willem Vermeend is benoemd tot Fintech-ambassadeur. In die rol moet hij de schakel worden tussen de FinTech-sector, de overheid, het bedrijfsleven en de toezichthouders.

“Hij gaat proberen problemen voor technologische bedrijven in de financiële sector op te lossen en gaat Nederland op de kaart zetten als centrum van financiële vernieuwing”, zo luidt de veelbelovende aankondiging van de ministeries van Financiën en Economische zaken. Vermeend (67) was staatssecretaris van Financiën van 1994 tot 2000 en daarna nog twee jaar minister van Sociale Zaken. Van 2003 tot 2004 gaf hij leiding aan Meeus; tussen 2006 en 2009 was hij commissaris bij Afab Holding.

Vermeend gaat de onbezoldigde functie parttime vervullen. “Zijn aanstelling is een reactie op het hoge tempo van ontwikkelingen in de FinTech. Digitalisering in de financiële sector zal naar verwachting de komende jaren een grote impact hebben.” Hij is al lid van de vorig jaar ingestelde stuurgroep Smart Industry. Minister Dijsselbloem kondigde vorige maand aan dat hij een Fintech-officier wilde benoemen om de technologische ontwikkeling in ons land een zetje te geven. “We weten hoe moeilijk het soms is voor jonge ondernemers om krediet te krijgen bij banken. FinTech biedt startups en mkb’ers meer mogelijkheden om hun project of bedrijf te financieren. Met lagere kosten en meer snelheid.”

Reageer op dit artikel