nieuws

Letselschade loopt steeds meer in de papieren

Archief

Letselschade loopt steeds meer in de papieren

Verzekeraars zijn steeds meer geld kwijt aan het vergoeden van letselschade. Dit stelt vergelijkingssite Independer. Weliswaar daalt het aantal ongevallen, maar daar staat tegenover dat het aantal letschadeclaims stijgt. Alleen al de autoverzekeraars waren vorig jaar € 1,2 mrd 

 kwijt aan letselschades in het verkeer.
De stijging van letselschadevergoedingen vormt volgens Independer een probleem voor verzekeraars omdat de meeste verlies maken op autoverzekeringen. Verzekeraars zijn vooral meer geld kwijt aan de kosten voor letseladvocaten. Hiervoor zijn volgens de vergelijkingssite twee redenen aan te wijzen. Tegenwoordig moet de verzekeraar de kosten voor de advocaat betalen, terwijl tot vijf jaar geleden het slachtoffer hiervoor opdraaide. Daarom had het bij kleinere letselschades geen zin om naar de rechter te gaan. Nu die drempel is weggevallen, gaan meer mensen naar de rechter met kleinere letselschades.

Per onderdeel
Ook kunnen slachtoffer sinds een paar jaar per onderdeel naar de rechter gaan. Een letselschade bestaat bijna altijd uit meerdere onderdelen, bijvoorbeeld medisch kosten, inkomensverlies of psychische klachten.

Reageer op dit artikel