nieuws

Dijsselbloem: ‘PE en productpromotie niet verenigbaar’

Archief

Dijsselbloem: ‘PE en productpromotie niet verenigbaar’

Promotie van producten en permanente educatie zijn twee heel verschillende dingen. Dit heeft minister Dijsselbloem (Financiën) geantwoord op Kamervragen over permanente educatie van accountants. Hij roept brancheorganisatie NBA op om kritisch te blijven bij het toekennen van gecertificeerde PE-punten. 

De minister reageerde op vragen van Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) over een reclame-event waar volgens alleen maar salespitches werden verkondigd en de deelnemers -tegen betaling van de toegangskosten van bijna € 600- toch studiepunten in het vooruitzicht kregen gesteld. De organisator kon het op die manier promoten omdat hij een door de brancheorganisatie NBA erkende leerinstelling is voor het organiseren van PE-activiteiten. Desondanks kwam ook de NBA zelf al eerder in verweer tegen deze handelswijze en wees ze de toekenning van PE-punten in dit geval af.

Momenteel bereidt de NBA een herziening van het PE-stelsel voor. De stelselherziening voorziet onder meer in de invoering van een PE-stelsel, waarin niet langer leerinstellingen worden erkend, maar de programma’s die gegeven worden.

Reageer op dit artikel