nieuws

Telegraaflezers: geen vertrouwen in zelfregulering

Archief

Telegraaflezers: geen vertrouwen in zelfregulering

Een artikel in de digitale Telegraaf, waarin de lezers naar hun mening over verzekeraars wordt gevraagd, heeft voor de nodige opschudding gezorgd. In de oproep wordt de vraag gesteld of verzekeraars, nu de woekerpolisaffaire nog steeds niet is opgelost en er veel onduidelijkheid is bij contra-expertise, wel in staat zijn om misstanden zelf op te lossen. Dit leverde een golf aan negatieve reacties op.

Zo zegt Piet572 dat er “in de verzekeringswereld mensen werkzaam zijn en mensen willen meer dan een ander. Zelfregulering is een onzinnig woord want dat leidt tot niets (in geen enkele brache). Dus zolang we de weelde niet gelijk verdelen, moeten we niet zeuren over het feit dat er mensen zijn die zichzelf ten koste van ons verrijken.”
Gast Andre brengt het minder genuanceerd: “Criminele zakkenvullers die door de wirwar van polissen de klanten zand in de ogen strooien!”

Bij de oproep is ook een link naar de column van Anton Rietveld van verzekeringsklachten.nl geplaatst, waarin hij het Verbond beschuldigt van arrogantie, die zou maken “dat men in het sprookje gelooft van zelfregulering: alles zoveel mogelijk zelf in de hand houden en kritische pottenkijkers blijven vanzelf buiten de deur.”

De nadelen van zelfregulering “zouden toch voldoende moeten zijn om, juist in een branche waar alles om geld draait en waarbij de consument (bijvoorbeeld in de zorgverzekering) alleen maar meer moet betalen om ieder jaar steeds minder te ontvangen, te besluiten de zelfregulering meteen de nek om te draaien en in plaats daarvan gerichte en vooral onpartijdige controle op verzekeraars uit te oefenen.”

Reageer op dit artikel