nieuws

NN-dochters doen APF-vergunningaanvraag bij DNB

Archief

NN-dochters doen APF-vergunningaanvraag bij DNB

Pensioenuitvoerder AZL en vermogensbeheerder NN IP, allebei onderdeel van NN, hebben bij toezichthouder DNB een aanvraag ingediend voor het verlenen van een vergunning als Algemeen Pensioenfonds (APF). Dat moet gaan opereren onder de naam De Nationale Algemeen Pensioenfonds. DNB heeft inmiddels meerdere APF-aanvragen binnengekregen.

De Eerste Kamer heeft eind december de wet aangenomen die APF’s mogelijk maakt. Met een APF kunnen verschillende werkgevers en pensioenfondsen samenwerken in de uitvoering van hun pensioenregeling, waarbij per werkgever eigen kenmerken aan de regeling kunnen worden meegegeven. Volgens beide initiatiefnemers willen meerdere partijen hun pensioenregeling overbrengen naar De Nationale APF. AZL gaat administratie, actuariële diensten, bestuurs- en communicatieadvies en -uitvoering verzorgen, NN IP richt zich op het fiduciair vermogensbeheer. Bij De Nationale APF kunnen alle pensioenregelingen worden gecombineerd: defined benefit (DB), collectief defined contribution (CDC), defined contribution (DC) en netto pensioen.
AZL en NN IP werken al voor meer dan 60 pensioenfondsen, goed voor 900.000 deelnemers.
Onder de partijen die een eigen APF hebben opgericht, zijn Aegon, ASR en Centraal Beheer.

Reageer op dit artikel