nieuws

Britse autoverzekeraars betalen 99% claims

Archief

Britse autoverzekeraars betalen 99% claims

Wie in het Verenigd Koninkrijk een schadeclaim indient bij zijn autoverzekeraar, heeft 99% kans dat de claim wordt gehonoreerd. Dat blijkt uit de uitbetalingsstatistieken die het Britse verbond van verzekeraars ABI dinsdag voor het eerst naar buiten heeft gebracht.

Dat bericht Financial Times. Met het bekendmaken van deze uitkeringsratio willen de verzekeraars het als zwak ervaren imago van de bedrijfstak opkrikken. “We kunnen geen vertrouwen winnen zonder transparanter te zijn over hoeveel claims wij betalen”, zegt ABI-voorman Huw Evans. Tegenover de 99% in autoverzekeringen staan lagere uitkeringspercentages van 87% in reisverzekeringen en 79% voor woonhuisverzekeringen. ABI baseert de cijfers op onderzoek naar 6,9 miljoen claims, behandeld door 19 verzekeraars over 2013 en 2014.
De belangrijkste redenen om een claim op een woonhuisverzekering af te wijzen, zijn eigen gebrek, slecht onderhoud, een claim die onder het eigen risico valt en een niet-passende dekking. Bij reisverzekeringen volgt vaak een afwijzing omdat de verzekerde reeds bestaande medische problemen niet meldt, het verlies van spullen niet kan aantonen en omdat de claim lager is dan het eigen risico.

Onderzoek in opdracht van vergelijkingssite B.heard wees onlangs uit dat 19% van de verzekerden zeer tevreden is met de klantenservice van hun verzekeraar. Dat percentage is lager dan bij energieleveranciers en banken. Bovendien blijkt dat een laag vertrouwen leidt tot de perceptie dat verzekeringsfraude ‘best acceptabel’ is.

Reageer op dit artikel