nieuws

AFM-boete Dela fors verlaagd

Archief

AFM-boete Dela fors verlaagd

Voor Dela is het jaar goed begonnen. De boete die de uitvaartverzekeraar in 2014 heeft gekregen van de AFM is fors verlaagd. Dit heeft de rechter onlangs bepaald. Dela geeft bij monde van woordvoerster Ria Luichies aan blij te zijn dat de rechter de boete fors heeft verlaagd; van €500.000 naar slechts €44.750 euro.

De AFM besloot de boete in juni 2014 op te leggen omdat volgens de toezichthouder uit enkele reclame-uitingen uit 2013 onvoldoende bleek dat het om een verzekering ging. In die reclame-uitingen communiceerde Dela het wervende kenmerk van het product: 2,75% rente (netto, dus na aftrek van kosten). Luichies: “De reclame-uitingen zijn daarmee vanzelfsprekend niet volledig. In het klantcontact daarna werden alle andere kenmerken gecommuniceerd. Onder meer dat het een spaarverzekering is.”
Dela startte dezelfde dag nog een bodemprocedure. En met succes, zo blijkt nu.

De AFM laat weten grotendeels tevreden te zijn met de uitspraak. “Voor ons is van belang dat de rechter heeft geoordeeld dat Dela dingen deed die niet mogen. Dan kan je discussiëren over de hoogte van de boete. Wij beraden ons daarom nog op een eventueel hoger beroep.” Ook Dela overweegt in hoger beroep te gaan.

Reageer op dit artikel