nieuws

Carin Gorter trekt zich terug als CRO van de Rabobank

Archief

Carin Gorter trekt zich terug als CRO van de Rabobank

De Rabobank maakte op 4 september bekend dat Bas Brouwers en Carin Gorter (foto), “onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders”, zouden worden benoemd tot respectievelijk CFO en Chief Risk Officer (CRO). Carin Gorter heeft nu echter besloten om haar kandidatuur voor de functie van CRO in te trekken. Brouwers start wel bij de bank.

De Rabobank laat weten dat de wervingsprocedure voor een CRO wordt voortgezet.

Carin Gorter zegt zelf, in het persbericht van de Rabobank: “Gaandeweg de procedure heb ik na een zorgvuldige afweging moeten vaststellen dat het profiel van de functie van CRO van Rabobank in onvoldoende mate aansluit bij mijn specifieke deskundigheid. Ik heb daarop de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Rabobank en de toezichthouders geinformeerd dat ik niet langer voor de functie beschikbaar ben.”

Wout Dekker, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank: “Wij zijn erg blij met de komst van Bas Brouwers als CFO van Rabobank. De Raad van Commissarissen zag ook uit naar de benoeming van Carin Gorter als CRO. De goedkeuring van haar benoeming door de toezichthouders werd ieder moment verwacht. De Raad van Commissarissen betreurt het zeer dat Carin Gorter er na persoonlijke afweging van afziet om de functie van CRO te aanvaarden, maar respecteert het en wenst haar het allerbeste toe.”

De functie van CRO zal nu vanaf 1 januari 2016 worden waargenomen door bestuursvoorzitter Wiebe Draijer.

In bank- en verzekeringskringen is al langer kritiek op de intensiteit en impact van de geschiktheidstoets door DNB. Maar de Rabobank wijst elke suggestie dat Gorters actie met de geschiktheidstoets van de toezichthouder te maken heeft van de hand. “Het was echt een persoonlijk besluit”, zegt de woordvoerder desgevraagd.

Reageer op dit artikel