nieuws

Veel financieel dienstverleners verliezen bewijs van integriteit

Archief

Veel financieel dienstverleners verliezen bewijs van integriteit

Ruim 16% van de geregistreerde financieel dienstverleners raakt zijn verklaring van integriteit en bekwaamheid kwijt, zo meldt het FD. DSI, het zelfreguleringsinstituut van de financiële sector, schrapt 660 van de 4331 beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders en financieel adviseurs uit zijn register. Zij haalden de deeltoets integriteit niet, die ze afgelopen maand hadden moeten halen.

De grote daling van het aantal geregistreerde beleggingsadviseurs wordt vooral veroorzaakt door de sterke krimp in de sector, zegt DSI-voorzitter Dirk Schoenmaker tegen het FD.

“Veel financieel dienstverleners zijn de voorbije jaren met pensioen gegaan of hebben een baan in een ander vakgebied gevonden. Zij lieten de verplichte driejaarlijkse hertoetsing aan zich voorbij gaan.”

De DSI-registratie is een poging van de financiële sector om voor ondernemers en consumenten inzichtelijk te maken welke financieel dienstverleners integer, vaardig en bekwaam zijn. Professionals worden daartoe iedere drie jaar opnieuw getoetst op vakinhoudelijke kennis en betrouwbaarheid.

Reageer op dit artikel