nieuws

Allianz en ‘Chinese Google’ lanceren online verzekeraar

Archief

Allianz en ‘Chinese Google’ lanceren online verzekeraar

De Duitse verzekeraar Allianz en het Chinese bedrijf Baidu, ook wel de Chinese Google genoemd, lanceren een online verzekeraar. Allianz wil daarmee een groot stuk pakken van de Chinese consumenten die kiezen voor het directe online kanaal. Dit schrijft het Engelse Insurance Times.

De samenwerking is tot stand gekomen met hulp van Aziatische investeerder Hillhouse Capital Group. De online verzekeraar gaat van start met ‘reis’, ‘gezondheid’ en internetfinancieringen. Allianz Asia Pacific chief executive George Sartrorel, zei: “De digitale revolutie in de financiële dienstverlening gaat snel in Azië en vooral in China, waar de financiële dienstverlening opnieuw wordt uitgevonden. Met de huidige snelheid van innovatie, treedt er een snelle verstoring van de traditionele modellen op.” Een rapport van vorig jaar uit Dagong Europa stelde dat de Chinese verzekeringsmarkt jaarlijks met 15% groeit en dat ook de premies zullen stijgen.

Reageer op dit artikel