nieuws

Gerard van Olphen vertrekt als voorzitter van de Raad van Bestuur Vivat.

Archief

Gerard van Olphen vertrekt als voorzitter van de Raad van Bestuur Vivat.

Gerard van Olphen vertrekt onverwacht bij Vivat. De verzekeraar, net in Chinese handen, en Van Olphen “zijn overeengekomen dat het in het belang van het bedrijf was dat hij per 14 september terugtreedt als voorzitter van de Raad van Bestuur van Vivat”. Van Olphen was pas onlangs na de afronding van de verkoop van Vivat aan Anbang als voorzitter benoemd.

Het persbericht is summier. Vivat laat alleen maar weten: “Gerard van Olphen wenst Vivat en haar stakeholders alle goeds toe voor de toekomst. Vivat bedankt Gerard van Olphen voor zijn inzet bij het verkoopproces en bij de start van Vivat en wenst hem ook alle goeds toe voor de toekomst.”

Albert Bakker zal als voorzitter van de Raad van Bestuur fungeren gedurende de periode die nodig is om een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur te benoemen. Hij wordt gedurende deze periode in de Raad van Bestuur bijgestaan door Jan Nooitgedagt als gedelegeerd commissaris.

Eerder zei Van Olphen dat de komst van Anbang de consolidatie op de Nederlandse verzekeringsmarkt in gang had gezet. Vivat wilde desgevraagd geen commentaar geven op het vertrek van Van Olphen.

Reageer op dit artikel