nieuws

BeFrank: ‘Geef Nederlanders regie over eigen pensioenopbouw’

Archief

BeFrank: ‘Geef Nederlanders regie over eigen pensioenopbouw’

Nederlanders moeten meer eigen verantwoordelijkheid krijgen bij het opbouwen van hun pensioen. Onder meer met een eigen pensioenbankrekening, stelt BeFrank. “Geef Nederlanders zelf de regie over hun pensioenopbouw”, zegt Folkert Pama, directievoorzitter van BeFrank.

Volgens BeFrank is het niet meer van deze tijd om de pensioenopbouw enkel via de werkgevers te regelen. Nu het aantal zzp’ers toeneemt en mensen gedurende hun carrière in dienst zijn van meerdere werkgevers, is het volgens de premiepensioeninstelling tijd voor een radicale omkeer. “De werknemer, of dat nu iemand in loondienst is of een zzp’er, geeft aan zijn werkgever of opdrachtgever een rekeningnummer door voor het salaris van nu en één voor het salaris voor later. De pensioenrekening dus. Dat past veel beter bij de tijd van nu”, aldus Pama.

Daarnaast wil BeFrank meer transparantie en heldere communicatie in de sector. “Pensioengeld wordt belegd en daarover moet je duidelijk zijn. Het uiteindelijke bedrag kan lager of hoger uitvallen. Daarom is het belangrijk dat je een werknemer inzicht geeft en invloed laat uitoefenen op zijn eigen pensioen. Transparantie en heldere communicatie is dan erg belangrijk”, zegt Pama. BeFrank organiseert op 24 september een congres over pensioenbewustzijn en innovatie in de sector.

Reageer op dit artikel