nieuws

Zaak tegen ASR-topman Jos Baeten geseponeerd

Archief

Zaak tegen ASR-topman Jos Baeten geseponeerd

Het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft een aangifte tegen topman Jos Baeten van ASR geseponeerd. Volgens het OM is er onvoldoende bewijs om Baeten te vervolgen voor meineed die hij zou hebben gepleegd tijdens een getuigenverhoor, zo meldt het FD vandaag.

April 2015 stapte tussenpersoon Jos Lindhout naar de politie in Eindhoven. Volgens hem had ASR-topman Jos Baeten tijdens een getuigenverhoor op 3 juli 2014 voor de rechtbank Utrecht gelogen over een hoofdpijndossier uit de geschiedenis van ASR.

De zaak gaat om een procedure rond de verkoop van assurantiebedrijf PSL Groep waarvan Lindhout de eigenaar was. Kort nadat Lindhout aangifte had gedaan van meineed tegen Baeten, deed ASR op zijn beurt bij het OM in Amsterdam aangifte van een valse aangifte.

Volgens het FD heeft Baeten ook persoonlijk aangifte gedaan tegen Lindhout wegens smaad en laster. Wat met deze laatste twee aangiften gebeurt, is volgens een woordvoerder van het OM nog niet beslist.

Lindhout vindt dat hij zijn assurantiebedrijf PSL voor veel te weinig geld (€ 1) heeft verkocht aan Hestia. ASR was financier van zowel PSL als Hestia. Eind 2013 vroeg hij de rechtbank of hij de belangrijkste getuigen onder ede mocht horen, onder wie Jos Baeten. Die verklaarde tegenover de rechter dat hij ‘nooit enige bemoeienis met de kwestie’ had gehad. Lindhout wil nu via een zogeheten artikel 12-procedure het OM verplichten de aangifte alsnog in behandeling te nemen.

Amweb heeft herhaaldelijk over de zaak geschreven.

 

Reageer op dit artikel