nieuws

Nieuwe AOV’s bij Delta Lloyd

Archief

Delta Lloyd heeft het aanbod arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen onder de loep genomen en opgefrist. In plaats van een sommen-aov met schade-elementen, zijn er nu twee afzonderlijke producten te sluiten. “Daardoor zijn de AOV’s eenvoudiger geworden en sluiten ze beter aan bij de behoefte van ondernemers”, denkt het bedrijf.

Nieuwe AOV’s bij Delta Lloyd

Er kan nu worden gekozen uit de Sommen-AOV, waarbij de uitkering bij arbeidsongeschiktheid niet gerelateerd is aan het inkomen, en de Schade-AOV, die alleen de werkelijke inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid vergoedt. Volgens directeur Marketing & Verkoop Arjan Nollen zijn de nieuwe producten tot stand gekomen door suggesties van adviseurs.
Behalve de splitsing van het product zijn nog andere aanpassingen doorgevoerd. Zo wordt bij de Sommen-AOV het zuivere arbeidsongeschiktheidscriterium gehanteerd: bij de beoordeling van arbeidsongeschiktheid wordt alleen naar het beroep van de verzekerde gekeken. Inkomsten tijdens de arbeidsongeschiktheid worden niet in mindering gebracht op de uitkering. Jaarlijks mag het verzekerde bedrag tot 10% worden verhoogd zonder aanlevering van uitgebreide medische gegevens. Er geldt geen inkomensgrens meer voor een medische keuring (was: € 75.000) en volgens Delta Lloyd is de premie aangescherpt.

Reageer op dit artikel