nieuws

René Graafsma gaat gewoon door na faillissement

Archief

René Graafsma gaat gewoon door na faillissement

Een Don Quichot wil hij niet zijn, maar de tegenwind is wel heel erg fors, zo geeft hij toe. René Graafsma zag onlangs zijn Respect Producties BV (dat bekend is als Claimexperts en waarvan hij minderheidsaandeelhouder is) failliet gaan. Maar hij wil de moed niet opgeven.

Respect Producties BV/Claimexperts zag de financierende bv failliet gaan. Door een loonconflict met een werknemer die een rechtszaak daarover ook won, aldus Graafsma. Enkele externe financiers wilden daarop geen geld meer besteden aan de zaak.

Graafsma klinkt nog altijd strijdbaar. Hij zegt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij door kan als zelfstandig claimexpert. Hij had 440 woekerpolisdossiers in behandeling en denkt dat die goed terechtkomen. In overleg met de curator hoopt hij die dossiers te kunnen blijven behandelen. Het besluit daarover moet nog vallen.

Op de vraag of dit niet voelt als een drama, zegt Graafsma: “Ja, privé is het al zes jaar een puinhoop en ik werk al die tijd tegen een minimaal inkomen. Het helpt ook niet echt mee dat het Kifid voor een hele tijd de behandeling van deze dossiers heeft gestaakt. Dat allemaal omdat we wachten op een uitspraak van het Europese Hof, waarvan het een raadsel is waarom die er niet komt. Het is dus verdomd lastig om als burger je recht te halen Maar het komt verzekeraars goed uit. Zij  zijn gebaat bij tijdrekken.”

Over zijn initiatief om samen met andere claimorganisaties te gaan samenwerken blijft hij positief. Die samenwerking wordt volgens hem door het faillissement niet geraakt, omdat het een initiatief van hem zelf is. Binnenkort wordt volgens Graafsma de knoop doorgehakt met wie en op welke voorwaarden samengewerkt wordt.

Onlangs kwam Graafsma ook in het nieuws toen hij in een open brief het personeel van NN opriep tot een opstand. Nu zegt hij: “Schrijf maar op: Graafsma geeft niet op”.

Reageer op dit artikel