nieuws

Niek Hoek nu ook weg als commissaris bij NIBC Bank

Archief

De voormalige bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, Niek Hoek, vertrekt met onmiddellijke ingang als lid van de raad van commissarissen bij zakenbank NIBC. Dit maakte NIBC Bank vandaag bekend.

Niek Hoek nu ook weg als commissaris bij NIBC Bank

Een reden voor het vertrek van Hoek werd niet gegeven. NIBC zegt diens beslissing te respecteren en dankt hem voor de vervulling van zijn toezichthoudende rol in de afgelopen tien jaar. Hoek trad toe tot de raad van commissarissen van NIBC in 2005.

Eerder deze maand was er veel commotie rond Hoek in de media. Aanleiding was de aankondiging van De Nederlandsche Bank (DNB) te gaan onderzoeken of de voormalig topman van Delta Lloyd nog wel geschikt was als commissaris bij NIBC. Volgens Het Financieele Dagblad had Hoek via een kort geding tevergeefs geprobeerd die toets te verbieden. De krant baseerde zich op een geanonimiseerd vonnis op Rechtspraak.nl.

Hoek kondigde in april vorig jaar plotseling zijn vertrek aan bij Delta Lloyd. Eerder dat jaar kreeg hij van DNB te horen dat hij zou worden getoetst op zijn geschiktheid als topman. Na zijn vertrek ging hij ervan uit dat DNB zou afzien van een hertoetsing bij NIBC Bank.

ANP

Reageer op dit artikel