nieuws

Een succesvolle nieuwkomer op het gebied van financial planning: Viisi

Archief

Het bedrijf begon in december 2010 en richt zich op hogeropgeleiden in de Randstad. Het advieskantoor werkt met louter universitair geschoolde adviseurs. En dat werkt kennelijk. Vorig jaar won Viisi een FD Gazelle vanwege de snelle groei. In een interview met am: legt mede-oprichter en partner Hendrik Schakel (fofo) uit hoe snel de groei ging. “We waren vorig jaar met 10 medewerkers, dat zijn er nu al 25 en het worden er steeds meer.” Viisi telt ook al vier vestigingen.

Een succesvolle nieuwkomer op het gebied van financial planning: Viisi

Het adviesbedrijf zet zich op haar website op een slimme manier af tegen de ‘oude wereld’. Er staat bijvoorbeeld: “Je hoeft bij ons niet voor leaseauto’s en bonussen te betalen.” Schakel: “Niemand rijdt hier een auto van de zaak. Dat vinden we ook niet goed voor de onderlinge sfeer, het past gewoon niet in onze cultural fit.”

Ook staat op de site dat bij Viisi twaalf uur voldoende is voor een standaard hypotheek. “Veel adviseurs denken dat dit 20 uur moet duren”, zo luidt de bijgaande tekst. Het kantoor rekent daarvoor wel € 150 per uur en voor financiële planning € 200 per uur.

“We mikken op jonge professionals. Jonge juristen, medici, expats, enzovoort. Het zijn vaak stellen waarvan er eentje minimaal dubbel modaal verdient en de ander ook nog een inkomen inbrengt. Deze mensen worden vaak in de toekomst steeds vermogender. En blijven dan klant bij ons. Wij groeien als het ware met ze mee”, zegt Schakel.

Schakel zegt ook dat de markt voor advies nog lang niet verzadigd is. “Onze groei hangt op dit moment met name af van het vinden van goed personeel. In de Randstad zijn nog genoeg hoogopgeleiden om ons op te richten.”

Focus is volgens hem het belangrijkste onderdeel van het succes. “Wij kiezen voor de hoogopgeleide professional. Dat maakt het echt makkelijker. Je moet focus aanbrengen, dat kan ik iedereen aanraden. Als je creatief bent, is veel mogelijk. Zeg bijvoorbeeld dat je iedereen van bepaalde bedrijven in de regio bedient, of maak een speerpunt van advies aan vrouwen tussen de 30 en 45 jaar, je kunt alle kanten op.”

Het hele interview met Schakel van Viisi staat in am:10 dat vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel