nieuws

Delta Lloyd haalt € 338 mln op met aandelenuitgifte

Archief

Delta Lloyd haalt € 338 mln op met aandelenuitgifte

Delta Lloyd heeft 19,9 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven om de eigen solvabiliteitspositie te versterken. Met de uitgifte is in totaal € 338,3 mln gemoeid.

De kapitaalversterking is nodig “in het licht van de diverse onzekerheden rondom Solvency II”, aldus het concern. Eind vorig jaar bedroeg de solvabiliteit 183%, maar volgens de nieuwe richtlijnen van Solvency II komt voor alle verzekeraars de marge volgend jaar een stuk lager te liggen.
Heel veel tijd had Delta Lloyd niet nodig om de aandelen – tegen een prijs van € 17 per stuk – te slijten: “De transactie was binnen 2,5 uur meerdere malen overschreven”. Naar verwachting wordt de uitgifte donderdag afgerond. Dan zullen de aandelen ook worden genoteerd op de beurzen van Amsterdam en Brussel. “Een significant aantal aandelen van de aandelenuitgifte is geplaatst bij één nieuwe aandeelhouder.”
De aandelenuitgifte was mogelijk omdat Delta Lloyd een machtiging heeft van de aandeelhoudersvergadering om nieuwe gewone aandelen uit te geven tot maximaal 10% van het geplaatste aandelenkapitaal.

Langlevenswap
“De plaatsing van kapitaal in combinatie met een langlevenswap zal onze ratio voor economisch kapitaal in de bovenste helft van het door ons gecommuniceerde streefniveau (140-180%) brengen. Deze prudente aanpak verschaft ons extra flexibiliteit om te blijven inspelen op marktkansen voor duurzame groei. Wij houden vast aan ons dividendbeleid”, aldus bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa.
Bij een langlevenswap ruilen twee partijen elkaars langlevenrisico’s uit om zo de gevolgen van onverwachte ontwikkelingen te verzachten.

Reageer op dit artikel