nieuws

Elly Blanksma nieuwe voorzitter Stichting toetsing verzekeraars

Archief

Elly Blanksma-van den Heuvel (55), burgemeester van Helmond, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Blanksma volgt Ieke van den Burg op, die in september 2014 overleed. Waarnemend voorzitter Dick Westendorp: “Met haar kennis van financiële zaken en haar bestuurlijke kwaliteiten hebben we met Elly een uitstekende voorzitter om het Keurmerk Klantgericht Verzekeren verder vorm te geven.”

Elly Blanksma nieuwe voorzitter Stichting toetsing verzekeraars

Blanksma neemt per 1 maart de voorzittershamer over van Dick Westendorp die het voorzitterschap tijdelijk waarnam. Blanksma: “Ik was direct enthousiast toen ik werd gevraagd voor deze functie. Ik ken de sector goed van mijn tijd als lid van de Tweede Kamer en heb de afgelopen jaren de ontwikkelingen gevolgd. Het Keurmerk is belangrijk om de dienstverlening van verzekeraars verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat het klantbelang steeds centraal staat. Dat draagt bij aan herstel van vertrouwen en daar wil ik me graag voor inzetten.”

Blanksma was van 2006 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Zij was financieel woordvoerder, totdat zij in 2012 werd aangedragen als kandidaat voor het burgemeesterschap in Helmond.

Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat uit vijf leden, van wie het Verbond van Verzekeraars er twee voordraagt (Jan Steenman, voormalig directievoorzitter De Europeesche Verzekeringen en Peter Kok, voormalig CFO van Delta Lloyd). De andere twee bestuursleden zijn voorgedragen door de Consumentenbond (Dick Westendorp, voormalig algemeen-directeur van de Consumentenbond) en door de Vereniging Eigen Huis (professor Willem van Boom, hoogleraar privaatrecht in Leiden). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma.

De Stichting toetsing verzekeraars is in 2009 opgericht om de klantgerichtheid bij verzekeraars te bevorderen en zichtbaar te maken. De onafhankelijke stichting geeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren uit. Er zijn 42 verzekeraars die het Keurmerk mogen voeren. Die zijn hier te vinden: http://www.keurmerkverzekeraars.nl/.

Reageer op dit artikel