nieuws

Bencis koopt meerderheidsbelang in Boval

Archief

Boval Groep, een van de 25 grootste intermediairbedrijven van ons land, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeringsmaatschappij Bencis. Dat is sinds 2013 al grootaandeelhouder in serviceprovider Voogd & Voogd

Bencis koopt meerderheidsbelang in Boval

.

Het bedrijf uit Velserbroek, van oorsprong gericht op agrarische bedrijven, is gespecialiseerd in schade- en inkomensverzekeringen en wordt nu voor het grootste deel eigendom van Bencis Buy Out Fund IV. De motivatie voor de verkoop is het verder uitbreiden van de dienstverlening. “De komende jaren wordt het steeds belangrijker om onze dienstverlening aan de eindklanten en de bij ons aangesloten bemiddelaars verder te ontwikkelen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten. Een samenwerking met een onafhankelijke en financieel daadkrachtige partner kan hieraan een goede bijdrage leveren”, zegt directeur Jaap Eringa.

Geen veranderingen
Eringa was met Jeroen Wiersma en Janwillem Fidder eigenaar van Boval. Zij blijven het bedrijf leiden. Het drietal blijft ook aandeelhouder. Voor de 140 medewerkers verandert er niets, zegt Eringa: “Onze organisatiestructuur is plat en zeer efficiënt ingericht, met een stevig middenkader en zeer betrokken medewerkers. Samen met Bencis kunnen wij nog beter inspelen op de groeikansen en veranderingen in de markt.”
Boval was in 2013 met een omzet van € 19,7 mln in grootte het 23e intermediairbedrijf van ons land. Bencis, opgericht in 1999, heeft belangen in 15 bedrijven die samen goed zijn voor een omzet van € 1,3 mld.

Reageer op dit artikel