nieuws

Annette Mosman volgt Freek Wansink op als CEO Generali

Archief

Annette Mosman volgt Freek Wansink op als CEO Generali

Annette Mosman volgt op 1 juni Freek Wansink op als CEO van Generali Nederland.

Sinds 2009 is Mosman in dienst bij Generali. “Wij geloven in de ontwikkeling van onze mensen binnen ons bedrijf. Ik ben dus trots op deze kundige opvolger”, aldus Freek Wansink.

Annette Mosman (1967) was consultant bij KPMG. In 2010 werd zij CFRO bij Generali, en werd in die hoedanigheid verantwoordelijk voor Finance en Risk Management. Binnen de internationale Generali Group is zij de tweede vrouw op een CEO-positie.

Over haar doelen zegt Mosman: “We zijn al in 2006 begonnen met de fundamenten van onze strategie. In de laatste twee jaar zijn we enorm gaan versnellen en inmiddels hebben we een stevige basis staan. Vanuit die basis wil ik verder bouwen aan een dynamische organisatie die mooie proposities heeft voor verschillende klantgroepen. Modern, en met de verzekering dat de klant de aandacht krijgt die hij verdient. Waar teamwork het verschil maakt. Ik geloof in de kracht van de mensen in onze organisatie, die maken het verschil voor onze klanten.”

“Annette heeft zich sterk ontwikkeld binnen ons bedrijf”, vertelt scheidend CEO Freek Wansink. “Het is dan ook met veel vertrouwen en voldoening dat ik het stokje doorgeef. Wij werkten de afgelopen jaren intensief samen aan de vele uitdagingen waar onze sector mee te maken heeft. Daarbij heeft zij bewezen dat zij er in alle opzichten klaar voor is om nu de eindverantwoordelijkheid te nemen. Bovendien is het momentum prima; we staan er goed voor. We hebben ons goed voorbereid op de toekomst in termen van strategische keuzes en hebben zojuist een ingrijpende herstructurering succesvol afgerond. Met haar kwaliteiten en oog voor de menselijke maat is zij de aangewezen persoon om dit mooie bedrijf verder te brengen.”

Reageer op dit artikel