nieuws

Verbond en brandweer gaan intensiever samenwerken

Archief

Het Verbond van Verzekeraars en Brandweer Nederland hebben een intentieverklaring getekend om samen leed en schade door brand terug te gaan dringen. Beide organisaties willen de brandveiligheid gaan bevorderen door meer kennis met elkaar te delen en te verspreiden. “Kern is dat door het bundelen van kennis, menskracht, netwerk en financiële middelen beide organisaties hun maatschappelijke rol verder versterken door het vergroten van de brandveiligheid en het verminderen van branden, slachtoffers en schade.”

Verbond en brandweer gaan intensiever samenwerken

In 2013 kwamen door branden 52 mensen om het leven en 600 mensen raakten gewond. Jaarlijks krijgen zo’n 115.000 huishoudens te maken met een brand in hun woning. Daarnaast hebben bedrijven te maken met veel brandschade: in 2013 liep het schadebedrag op tot € 636,5 mln. Brandweer en verzekeraars organiseren al langer samen acties om het risicobewustzijn te vergroten, zoals de Brandpreventieweken. Het Verbond en de brandweer gaan nu samen optrekken in contacten met belanghebbende partijen om brandveiligheid en effectieve brandalarmering en -bestrijding te bevorderen. De strategische samenwerking moet de gezamenlijke acties minder fragmentarisch en vrijblijvend maken, aldus het Verbond. Zo worden ook structureel de handen ineengeslagen bij brandonderzoek.

Reageer op dit artikel